Vaccinarea cainilor / pisicilor

Cele mai frecvente boli infectioase ce afecteaza cainii si pisicile, pot fi prevenite prin vaccinarea regulata. Disconfortul si riscurile determinate de vaccinare sunt minime, de cele mai multe ori, in comparatie cu bolile infectioase pentru care aceste imunizeaza.

Schemele noastre de vaccinare sunt adaptate dupa recomandarilor forumurilor internationale pentru sanatatea animalelor de companie (WSAVA) si sunt personalizate pentru fiecare pacient in parte.

Serviciul nostru de vaccinare include consultatia generala, pe langa administrarea produsului imunizant, din 2 motive foarte importante:
- 1. confirma starea de sanatate a pacientului;
- - vaccinarea reprezinta o "mini-infectie" sau o infectie controlata cu virusi sau bacterii care au fost atenuati sau inactivati, adica nu vor induce starea de boala. Daca pacientul vaccinat este bolnav (sau slabit sau este gestant), organismul nu are suficiente resurse pentru a raspunde corespunzator imunizarii (vaccinarii) si va trebui sa isi imparta resursele in doua directii, respectiv infectia controlata si problema existenta. (starea de boala, refacere sau gestatie).
- 2. este singura ocazie de a fi examinati de un medic veterinar (in cazul pacientilor care ajung in cabinetul veterinar doar cu ocazia vaccinarilor);
- - cand ti-a spus ultima data cainele tau (sau pisica) ca il doare capul? dar ca are stare de voma? dar ca se simte putin ametit? sau ca il deranjeaza gingiile?. Si totusi multi caini si pisici au foarte des astfel de senzatii si doar daca intensitatea lor este suficient de mare isi vor schimba comportamentul si dumneavoastra veti hotari ca este cazul sa il vada medicul veterinar. In cazul multor probleme de sanatate, disconfortul resimtit de pacient este unul mic sau moderat, insuficient pentru a-i modifica comportamnetul suficient de mult pentru a fi observat de proprietar. Astfel, pot trece luni sau chiar ani pana acel pacient va beneficia de atentia medicului veterinar, timp in care problema se poate agrava, uneori dincolo de posibilitatea tratamentului.


Ofera-i prietenului tau ingrijirea de care are nevoie. Fa o programare: 031. 800. 92. 11